Privatumo politika

PRIVATUMO POLITIKA – MILL PROGRAMĖLĖS, SVETAINĖS IR SUSIETOSIOS PASLAUGOS

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-02-01

Šioje privatumo politikoje paaiškinama, kaip įmonė „Mill International AS“ (toliau – „Mill“, „mes“, „mus“ arba „mūsų“) renka ir tvarko asmens duomenis, susijusius su mūsų mobiliosios ir žiniatinklio programos bei susietųjų paslaugų (toliau kartu – Programėlė) naudotojais ir lankytojais mūsų interneto svetainėse, esančiose domene [www.millnorway.lt].

Asmens duomenys – tai informacija, susijusi su fiziniu asmeniu, kurio tapatybė nustatyta arba gali būti nustatyta (toliau – duomenų subjektas). Šioje privatumo politikoje „tvarkymas“ – tai bet kokia su tokiais asmens duomenimis atliekama operacija ar operacijų seka (t. y. duomenų naudojimas). Toliau paaiškinsime, kaip tvarkome jūsų asmens duomenis, iš kur jie gaunami ir kokiu tikslu ir kokiu teisiniu pagrindu juos tvarkome. Šioje privatumo politikoje taip pat aprašomos jūsų teisės, susijusios su jūsų asmens duomenų tvarkymu pagal galiojančius duomenų apsaugos teisės aktus.

Duomenų valdytojo pareigos
Įmonė „Mill“ yra duomenų valdytoja, atsakinga už visą toliau aprašytą duomenų tvarkymo veiklą. Tai reiškia, kad įmonė „Mill“ yra atsakinga už duomenų tvarkymą ir nustato jo tikslus bei priemones.

Kokius asmens duomenis renkame
Toliau pateiktame sąraše pateikiama informacija apie asmens duomenis, kuriuos renkame, kai naudojatės Programėle:

Naudotojo profilio duomenys : norėdami naudotis Programėle, pirmiausia turite susikurti naudotojo profilį (savo „Mill“ paskyrą). Kai kuriate „Mill“ paskyrą, galime paprašyti pateikti šią informaciją: vardą, pavardę, adresą, telefono numerį ir el. pašto adresą. Taip pat galime prašyti kitos informacijos apie jus, nes toliau plėtojame ir tobuliname Programėlę ir „Mill“ paskyros funkcijas. Prašoma informacija bus pateikta „Mill“ paskyros registracijos puslapyje. Šiame tinklalapyje taip pat bus nurodoma, kokią informaciją privalote pateikti, kad galėtume jums teikti paslaugas, ir kokie informacijos prašymai laikomi neprivalomi. Naudodamiesi tam tikromis programėlės funkcijomis, galime rinkti duomenis apie jūsų dienotvarkę ir kitą informaciją, reikalingą šioms funkcijoms naudoti (tai paaiškės, kai aktyvuosite jas Programėlėje).

Naudojimo duomenys: kai Programėlę prijungiate prie „Mill“ prekės ženklo gaminių, renkame duomenis apie jūsų gaminių veikimą. Kai kurie „Mill“ prekės ženklo gaminiai taip pat gali rinkti duomenis apie jūsų namų oro sąlygas (pvz., temperatūrą, oro kokybę ir pan.).

Įrenginio duomenys: kai pirmą kartą aktyvuojate ir naudojate „Mill“ įrenginį, taip pat kai atnaujinate sistemą ar programinę įrangą, atkuriate gamyklines nuostatas ir kt., mes renkame jūsų mobiliojo įrenginio naudotojo identifikavimo informaciją ir unikalų mobiliojo įrenginio identifikavimo kodą.

Duomenys apie buvimo vietą: Programėlė renka buvimo vietos duomenis, kad būtų galima siųsti SSID į „Mill“ įrenginius net tada, kai Programėlė išjungta arba nenaudojama. Programėlė paprašys leidimo naudoti „vietos nustatymo paslaugas“ telefone, šis leidimas naudojamas SSID, kurį tuo metu naudoja telefonas, gauti. Šios informacijos reikia tam, kad Programėlė galėtų prisijungti prie „Mill Wi-Fi“ gaminių. Prijungus „Mill Wi-Fi“ gaminį ir įtraukus jį į Programėlę, vietos nustatymo paslaugos nebereikalingos ir klientas gali jas išjungti. Jei leidimas naudoti vietos nustatymo paslaugas nesuteikiamas, programėlė negali prisijungti prie „Mill W-Fi“ gaminio. Programėlė nesaugo ir nenaudoja buvimo vietos duomenų jokiems kitiems tikslams, o mes nesidalijame šiais duomenimis ir neperduodame jų trečiosioms šalims.

Gedimų duomenys: jei „Mill“ išmaniųjų namų sistema veikia neįprastai arba sugenda, tikėtina, kad iš Programėlės surinksime tam tikrą aplinkos informaciją, pvz., įrangos ID, interneto protokolo adresą, maršrutizuojamus duomenų paketus ir pan.

Kaip ir kokiais tikslais tvarkome jūsų asmeninius duomenis
Jūsų naudotojo profilio duomenis tvarkome „Mill“ paskyros kūrimo ir valdymo, Programėlės (įskaitant susijusias paslaugas ir funkcijas) teikimo jums, jūsų tapatybės tikrinimo, sukčiavimo ar kito netinkamo naudojimo prevencijos ir tyrimo tikslais.

Jūsų naudotojo profilio duomenys taip pat gali būti naudojami bendraujant su jumis el. paštu siunčiant naujienlaiškius, tekstinius pranešimus arba Programėlės pranešimus, kuriuose pateikiamos naujienos, rekomendacijos ir rinkodaros turinys, susijęs su mūsų paslaugomis ir kitais „Mill“ prekės ženklo produktais. Mūsų pranešimai taip pat gali būti pritaikomi jūsų poreikiams pagal aktualumą, remiantis jūsų Naudojimo duomenimis.

Naudojimo duomenys tvarkomi statistinės analizės tikslais, siekiant jūsų prašymu suteikti tam tikras Programėlės funkcijas.

Jūsų Naudojimo duomenys taip pat gali būti sujungti su surinktais kitų mūsų naudotojų Naudojimo duomenimis, siekiant gauti informacijos apie Programėlės naudotojų bazę.

Jūsų įrenginio duomenys gali būti naudojami garantinėms paslaugoms ir tam tikroms programinės įrangos licencijoms aktyvuoti.

Įrenginio duomenys taip pat gali būti naudojami siekiant pakviesti jus dalyvauti gaminių tyrimuose, tobulinti mūsų gaminius ir analizuoti mūsų verslo operacijų efektyvumą bei patvirtinti mūsų produktų funkcionalumą ir saugą.

Gedimų duomenys naudojami diagnostikos, kurios rezultatai gali būti naudojami Programėlei ar kitiems produktams tobulinti, tikslais.

Kokiu teisiniu pagrindu grindžiamas duomenų tvarkymas
Jūsų Naudotojo profilio duomenys, Naudojimo duomenys ir Įrenginio duomenys visų pirma tvarkomi tam, kad įmonė „Mill“ galėtų įvykdyti su jumis sudarytą sutartį, įskaitant Programėlėje nurodytų paslaugų teikimą ir „Mill“ prekės ženklo gaminių garantinius reikalavimus.

Jūsų Naudotojo profilio duomenų naudojimas naujienlaiškiams ir rinkodaros pranešimams siųsti el. paštu arba SMS žinutėmis grindžiamas jūsų sutikimu, kurio bus prašoma, kai naudositės Programėle. Toks su rinkodaros pranešimais Programėlėje susijęs panaudojimas grindžiamas mūsų teisėtu interesu teikti naudingus patarimus ir produktų naujienas mūsų naudotojams, kai jie aktyviai naudojasi Programėle. Tokių pranešimų turinio pritaikymas pagal jūsų Naudojimo duomenis grindžiamas mūsų teisėtu interesu užtikrinti, kad mūsų pranešimai būtų kuo aktualesni jų gavėjams. Šis Naudojimo duomenų tvarkymas iš esmės apsiriboja požymių, pagal kuriuos galima nustatyti, ar reikia papildyti „Mill“ prekės ženklu pažymėtus gaminius arba pakeisti jų naudojimo būdą, kad būtų užtikrintas veiksmingumas, naudojimu.

Jūsų Įrenginio duomenų panaudojimas gaminių tyrimams, gaminių tobulinimui ir pan. grindžiamas mūsų teisėtu interesu gerinti ir optimizuoti mūsų gaminius ir verslo veiklą. Gedimų duomenų tvarkymas grindžiamas mūsų teisėtu interesu ištirti ir ištaisyti galimas mūsų gaminių ir paslaugų klaidas. Tvarkymas daugiausia apsiriboja statistinės ir pirminių priežasčių analizės rengimu.

Jūsų ir kitų Programėlės naudotojų Naudojimo duomenų tvarkymas, siekiant surinkti informaciją apie Programėlės naudotojų bazę, grindžiamas mūsų teisėtu interesu suprasti, kokiais būdais programėlės naudotojai naudojasi mūsų Programėle, kad galėtume tobulinti savo paslaugų pasiūlą. Toks Naudojimo duomenų tvarkymas iš esmės apsiriboja bendros statistikos apie naudojimąsi Programėle rengimu analizės tikslais.

Įvertinome, kad mūsų teisėtu interesu grindžiamas duomenų tvarkymas (kaip išdėstyta pirmiau) yra mažiau intervencinio pobūdžio, todėl nėra viršesnis už duomenų subjektų interesus ar pagrindines teises.

Kiti mūsų renkami duomenys

Kai naudojatės Programėle, renkame anoniminius duomenis apie tai, kaip naudojatės tinklu, kad galėtume teikti statistines apžvalgas ir užtikrinti geresnę, jūsų poreikiams pritaikytą tinklo naudojimo galimybę. Be to, mes taip pat galime rinkti ir apdoroti apibendrintus ir anoniminius Naudojimo duomenis, kad juos galėtume naudoti kurdami gaminius ir paslaugas arba rinkodaros tikslais.

Mūsų slapukų, pikselių ir kitų panašių technologijų naudojimas

Kai lankotės mūsų svetainėse, renkame duomenis apie lankytojus ir jų apsilankymo metu peržiūrėtus produktus ar informaciją. Kai naudojatės mūsų programėle, renkame duomenis, susijusius su jos funkcijų naudojimu, taip pat apie gaminius, su kuriais ji naudojama ir kaip dažnai ji yra aktyvi (be kitų duomenų). Tai atliekama naudojant slapukus ir taikant kitas sekimo technologijas. Slapukas – tai nedidelis tekstinis failas, saugomas jūsų interneto naršyklėje arba įrenginyje. Pikseliai, žiniatinklio švyturiai ir kitos technologijos taip pat naudojamos stebėti, kaip naudojatės mūsų svetaine ir Programėle.

Šios technologijos ne tik padeda sužinoti, kaip naudojamasi mūsų svetaine ir Programėle, bet ir suteikia mums galimybę mums siųsti reklamą lankytojams ir Programėlės naudotojams kituose kanaluose (įskaitant kitas „Mill“ nevaldomas svetaines) ir apibrėžti „auditorijas“, kurioms gali būti skirta kita mūsų reklama. Terminas „auditorija“ reiškia grupės žmonių, kuriems siunčiama reklama, atrankos būdą, remiantis jų savybėmis, panašiomis į mūsų lankytojų ir Programėlės naudotojų savybes.

Tokias technologijas taikome remdamiesi jūsų sutikimu. Daugiau informacijos apie atrankos būdą, įskaitant tai, kaip gauname jūsų sutikimus ir kaip juos galite atšaukti, rasite skyrelyje [Slapukų politika].

Duomenų tvarkytojų naudojimas ir duomenų perdavimas trečiosioms šalims
Asmens duomenų „tvarkytojas“ tvarko asmens duomenis duomenų valdytojo vardu. Kaip duomenų valdytojai, mes naudojamės duomenų tvarkytojų paslaugomis, kad galėtume eksploatuoti ir valdyti Programėlę. Tai yra, pavyzdžiui, prieglobos ir techninės priežiūros paslaugų teikėjai. Mūsų duomenų tvarkytojai negali tvarkyti jūsų asmens duomenų kitaip, nei nurodėme mes, kaip aprašyta atskiroje mūsų ir duomenų tvarkytojo sutartyje (toliau – duomenų tvarkymo sutartis). Visi mūsų tvarkomi asmens duomenys saugomi ES/EEE. Programėlės priežiūros ir tolesnio tobulinimo tikslais galime suteikti už ES/EEE ribų esantiems duomenų tvarkytojams prieigą prie mūsų tvarkomų asmens duomenų. Pasitelkdami duomenų tvarkytoją už ES/EEE ribų, mes numatome tinkamas apsaugos priemones, kad užtikrintume, jog būtų galima pasinaudoti veiksmingomis teisinėmis priemonėmis ir būtų gerbiamos jūsų duomenų apsaugos teisės pagal BDAR. Tai pirmiausia pasiekiama sudarant su tokiais duomenų tvarkytojais susitarimus, pagrįstus Europos Komisijos priimtų standartinių sutarčių sąlygų (angl. SCC) sistema.

Asmens duomenų saugojimas ir šalinimas
„Mill“ paskyros ir naudotojo profilio duomenys ištrinami, jei jie neaktyvūs (t. y. nenaudojami sąveikai su Programėle) dvejus metus. Prieš ištrindami tokius asmens duomenis, išsiųsime jums pranešimą el. paštu, kad duomenys nebūtų nepageidaujamai ištrinti.

Kiti asmens duomenys ištrinami arba nuasmeninami, kai jų nebereikia tiems tikslams, dėl kurių jie buvo iš pradžių buvo renkami arba kitaip tvarkomi.

Informacijos saugumas
Stengiamės užtikrinti Programėlės naudotojų apsaugą, kad būtų užkirstas kelias neteisėtai prieigai prie tvarkomų asmens duomenų, jų klastojimui, atskleidimui ar sugadinimui. Įgyvendinome tinkamas priemones, politiką ir procedūras, kad užtikrintume duomenų tvarkymo saugumą.

Nuolat peržiūrėsime vykdomą asmens duomenų rinkimo, saugojimo ir tvarkymo praktiką (įskaitant fizinio saugumo priemones), kad užkirstume kelią neteisėtai prieigai prie įvairių sistemų.

Įmonės „Mill“ darbuotojams ir kitam personalui prieigą prie asmens duomenų suteikiame tik esant būtinybei ir visada laikydamiesi griežtų konfidencialumo įsipareigojimų, nustatytų mūsų paslaugų ir darbo sutartyse. Jei darbuotojai šių įsipareigojimų nevykdo, jiems gali būti taikoma teisinė atsakomybė arba nutraukti jų darbo santykiai su įmone „Mill“.

Ir toliau stengsimės saugoti jūsų asmens duomenų konfidencialumą, įgyvendindami kitas technines ir organizacines saugumo priemones, kad užkirstume kelią neteisėtam jūsų asmens duomenų atskleidimui ar praradimui.

Asmens duomenų atskleidimas
Įmonė „Mill“ gali dalytis jūsų asmens duomenimis toliau nurodytomis aplinkybėmis:

– su kitais paslaugų teikėjais jūsų prašymu ir jums sutinkant, pavyzdžiui, jei norite prijungti „Mill“ gaminį prie kitos išmaniųjų namų platformos ar paslaugos per API;

– su konsultantais ir atitinkamomis sandorio šalimis, jei vyksta restruktūrizavimas, susijungimas ar pardavimas, įskaitant susijusius išsamaus patikrinimo procesus; Jei programėlė perduodama trečiajai šaliai, nesusijusiai su įmonės „Mill“ grupe (tai reiškia, kad „Mill“ nebebus duomenų valdytoja), apie tai informuosime visus paveiktus naudotojus.

Neatskleisime jūsų asmens duomenų jokioms kitoms trečiosioms šalims, išskyrus pirmiau aprašytas trečiąsias šalis, išskyrus atvejus, kai esame gavę jūsų sutikimą, privalome tai daryti pagal galiojančius įstatymus arba jei tai būtina siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius reikalavimus.

Duomenimis apie bendrąsias mūsų gaminių ar paslaugų naudojimo tendencijas taip pat galime dalytis su visuomene ir savo partneriais, tačiau tokie duomenys visada bus anoniminiai, o ne asmeniniai.

Duomenų subjekto teisės
Pagal galiojančius duomenų apsaugos teisės aktus turite teisę susipažinti su savo asmens duomenimis, kuriuos tvarko įmonė „Mill“, juos ištaisyti arba ištrinti. Be to, turite teisę prašyti apriboti bet kokią duomenų tvarkymo veiklą arba prašyti, kad jūsų asmens duomenys būtų perduoti jums arba kitam duomenų valdytojui (duomenų perkeliamumas). Duomenų apsaugos teisės aktuose numatytos teisės turi tam tikrų apribojimų, o jūsų turimos teisės priklauso nuo konkrečių duomenų tvarkymo aplinkybių. Daugiau informacijos šia tema rasite savo šalies duomenų apsaugos institucijos interneto svetainėje.

Jei norite pasinaudoti bet kuria iš pirmiau aprašytų teisių, susisiekite su mumis, kaip aprašyta toliau. Įmonė „Mill“ atsakys į prašymus susipažinti su kitomis teisėmis nepagrįstai nedelsdama ir ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo dienos, išskyrus atvejus, kai dėl ypatingų aplinkybių neįmanoma atsakyti į prašymą per šį laikotarpį. Tokiu atveju įmonė „Mill“ pateiks preliminarų atsakymą nurodydama vėlavimo priežastį ir laiką, kada galima tikėtis atsakymo. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad galime paprašyti pateikti papildomos informacijos, jei to reikia jūsų tapatybei patvirtinti.

Jei manote, kad įmonė „Mill“ tvarkydama asmens duomenis pažeidžia galiojančius duomenų apsaugos teisės aktus, turite teisę pateikti skundą nacionalinei duomenų apsaugos institucijai, kaip aprašyta toliau.

Skundų teikimas – Priežiūros institucijos

Jei turite klausimų ar skundų dėl jūsų asmens duomenų tvarkymo, galite bet kada su mumis susisiekti, kaip aprašyta toliau. Taip pat galite pateikti skundą ES/EEE valstybės narės, kurioje yra jūsų nuolatinė gyvenamoji vieta, darbo vieta arba vieta, kurioje įvyko įtariamas duomenų apsaugos pažeidimas, duomenų apsaugos priežiūros institucijai. ES/EEE priežiūros institucijos yra atsakingos už asmens duomenų tvarkymo priežiūrą savo teritorijose.

Visų ES/EEE valstybių narių priežiūros institucijų kontaktinius duomenis galite rasti čia.

Susisiekite su mumis

Jei turite klausimų ar abejonių dėl duomenų apsaugos, galite susisiekti su mumis el. paštu appsupport@millnorway.lt. Taip pat galite susisiekti su mumis paštu adresu:

„Mill International AS“

Grini Næringspark 10

1361 Østerås

Norvegija

Privatumo politikos peržiūra
Retkarčiais galime atnaujinti šią privatumo politiką, pavyzdžiui, dėl mūsų duomenų tvarkymo veiklos, taikomų duomenų apsaugos teisės aktų ar kitų teisės aktų, kurie gali turėti įtakos mūsų atliekamam asmens duomenų tvarkymui, pasikeitimų. Ši privatumo politika taikoma nuo paskutinio jos atnaujinimo datos, nurodytos šios privatumo politikos viršuje.

Jei peržiūrėsime šią privatumo politiką, visi pakeitimai bus paskelbti mūsų interneto svetainėje ir programėlėje iš anksto prieš jiems įsigaliojant.

Esant esminių pakeitimų, Programėlės naudotojai bus iš anksto informuoti el. paštu arba Programėlėje.