1. Ar skydiniai šildytuvai degūs?

Skydiniai „Mill“ šildytuvai yra visiškai saugūs, jei jie tinkamai naudojami pagal naudojimo instrukciją. Dėl saugaus x-aliuminio kaitinimo elemento ir gana žemos paviršiaus temperatūros juos galima saugiai palikti be priežiūros. Visi „Mill“ gaminiai yra patvirtinti CE, t. y. jie išbandyti ir patvirtinti pagal griežtus Europos reikalavimus ir direktyvas.

2. Koks skydinis šildytuvas geriausias?

Skydiniai „Mill Wi-Fi“ šildytuvai „Google Play“ ir „App store“ klientų vertinami kaip geriausi ir patogiausi rinkoje esantys skydiniai šildytuvai. Be to, mūsų „Mill App“ programėlė taip pat įvertinta kaip populiariausia ir dažniausiai naudojama išmanioji šildymo programėlė! Naudodami skydinius „Mill WiFi“ šildytuvus mūsų klientai gali visiškai kontroliuoti šildymo temperatūrą ir elektros energijos sunaudojimą IR užtikrinti komfortišką temperatūrą, o kartu be reikalo neeikvoti elektros energijos ir saugoti savo piniginę bei aplinką.

3. Kiek elektros energijos sunaudoja skydinis šildytuvas ir kiek tai galėtų kainuoti?

Skydinio „Mill“ šildytuvo elektros energijos sąnaudos priklauso nuo patalpos pageidaujamos šildymo temperatūros, šildymo laiko ir skydinio šildytuvo galios.

„Mill“ rekomenduoja 70–100 vatų vienam kvadratiniam metrui. Rekomenduojama galia kvadratiniam metrui priklauso nuo namo šilumos izoliacijos, lubų aukščio, langų skaičiaus, taip pat nuo to, ar grindys šaltos ir pan. Taigi kiekvieno namų ūkio sunaudojamos elektros energijos kiekis priklauso nuo šių veiksnių. Kita vertus, skydiniai „Mill“ šildytuvai dėl konvekcinės technologijos pasižymi 1:1 energijos naudojimo efektyvumu. Tai reiškia, kad 100 vatų suvartojimas lygus 100 vatų šildymui.

Kalbant apie susijusias sąnaudas, elektros energijos momentinės kainos Norvegijoje gali labai skirtis priklausomai nuo to, kiek vandens yra elektrinių rezervuaruose.

Pavyzdžiui:

2020 m. 600 vatų galios skydinis „Mill“ šildytuvas būtų kainavęs:

0,6 kWh × 50 erių už kWh = 30 erių per valandą*.

* Vidutinė elektros energijos kaina Norvegijoje 2020 m. buvo 133 erės (tai atitinka maždaug 0,15 JAV dolerio cento) už kilovatvalandę.

Visiškai kontroliuokite šildymo temperatūrą ir elektros energijos sunaudojimą naudodami skydinius „Mill Wi-Fi“ šildytuvus ir „Mill“ programėlę. „Mill“ programėlėje integruota su Norvegijos elektros energijos tiekimo įmone „Tibber“, todėl šildymo prietaisams valdyti galite naudotis „Tibber“ ir „Mill“ programėlėmis pakaitomis. Įmonė „Tibber“ siekia, kad klientai gautų pačius išmaniausius elektros energijos pasiūlymus, o naudodamiesi integruota įmonės programėle galėsite apžvelgti visą namų ūkyje sunaudojamos elektros energijos kiekį ir statistiką bei naudotis funkcijomis, padedančiomis sumažinti elektros energijos sunaudojimą ir išlaidas.

4. Kokį šildytuvą turėčiau pasirinkti?

Pasirinkite skydinį „Mill“ šildytuvą pagal namų ūkio poreikius ir prioritetus. Skydiniai „Mill“ šildytuvai yra dviejų elegantiškai minimalistinių dizaino modelių – „Invisible“ ir „Glass“. Dėl švelniai užapvalintų kraštų ir šiek tiek išlenktos priekinės dalies skydiniai šildytuvai „Mill Invisible“ taip sklandžiai susilieja su siena, kad atrodo tarsi nematomi. Skydiniai šildytuvai „Mill Glass“ pasižymi išskirtiniu, šiuolaikišku stikliniu priekiu, kuris elegantiškai papildo modernius namus. Tiek stikliniai, tiek plieniniai skydiniai „Mill“ šildytuvai siūlomi 8 skirtingų galingumų – nuo 250 W iki 2000 W. Kad ir kokį modelį pasirinktumėte, svarbu, kad bendras šildytuvo galingumas būtų pakankamas, atsižvelgiant į patalpos, kuriai šildyti jis skiriamas, dydį. Taip pat galite kombinuoti kelis mažesnius šildytuvus, kad gautumėte reikiamą galingumą. Pasirinkite šildytuvą su dienos ir nakties programa arba per programėlę valdomą „Wi-Fi“ modelį, kad galėtumėte reguliuoti temperatūrą pagal savo kasdienę veiklą. Šildytuvai su dienos ir nakties programa turi rankinę laikmačio nustatymo funkciją, kuri padeda kasdien taupyti energijos sąnaudas, o per programėlę valdomi „Wi-Fi“ šildytuvai, be to, suteikia dar ir lankstumo, jei, pvz., keičiasi kasdienė veikla.

5. Ar turėčiau rinktis šildytuvą su „WiFi“, ar be jo?

Jei jūsų namuose yra interneto ryšys, rekomenduojame investuoti į išmaniuosius „Wi-Fi“ skydinius šildytuvus. Naudodami skydinius „Mill Wi-Fi“ šildytuvus išmaniuoju telefonu galite visiškai kontroliuoti šildymo temperatūrą ir sunaudojamos elektros energijos kiekį. Naudodamiesi programėle „Mill App“ galite programuoti temperatūrą taip, kad ji automatiškai prisitaikytų prie kasdienės veiklos, ir kontroliuoti tiek šildytuvų ir (arba) namų ūkių, kiek norite. Nesvarbu, ar esate išvykę, ar namuose, galite visiškai kontroliuoti namų patalpų temperatūrą ir elektros energijos sunaudojimą. Tai nėra tik dar viena išmaniųjų namų gudrybė – naudojant „Mill WiFi“ šildytuvus be reikalo neeikvojama elektros energija ir saugoma aplinka, be to, bet kuriuo metu galima pasiekti ir lanksčiai naudotis šildytuvais. Jei jau turite šildytuvą, bet jo dar nereikia keisti, bet norite investuoti į išmanųjį „Wi-Fi“ skydinį šildytuvą, savo šildytuvą galite lengvai paversti išmaniuoju naudodami „Mill Wi-Fi“ lizdą. „Mill Wi-Fi“ lizdas skirtas šildytuvams prijungti prie „Wi-Fi“ tinklo ir suteikia galimybę naudoti juos kaip „Mill Wi-Fi“ skydinius šildytuvus.

6. Kas geriau: skydinis šildytuvas ar alyvos pripildytas radiatorius?

Skydiniai „Mill“ šildytuvai gali užtikrinti komfortišką bazinę temperatūrą visuose namuose, o dėl saugaus x-aliuminio kaitinimo elemento ir gana žemos paviršiaus temperatūros juos galima saugiai palikti įjungtus be priežiūros. Jei turite nedaug laisvos vietos ant sienos arba tiesiog norite mobilesnio lankstaus šildymo šaltinio, kurį būtų saugu naudoti be priežiūros, „Mill“ alyvos pripildytas radiatorius yra puiki alternatyva. „Mill“ alyvos pripildyti radiatoriai suprojektuoti taip, kad pats kaitinimo elementas neturėtų tiesioginio kontakto su oru, t. y. negalėtų deginti dulkių ar sausinti patalpų oro. Todėl tai puikus pasirinkimas namų ūkiuose, kuriuose yra alergiškų žmonių ar sergančiųjų astma.

„Mill Gentle Air“ alyvos pripildytas radiatorius, 1500 W
Skydinis „Mill Glass“ šildytuvas, 600 W

7. Kur turėčiau statyti skydinį šildytuvą?

„Mill“ rekomenduoja skydinius šildytuvus įrengti po langais, kad į grindis nepūstų šaltas skersvėjis. Norint tolygiai ir komfortiškai paskirstyti šilumą dideliame kambaryje, vietoj vieno didelio šildytuvo geriau patalpoje išdėstyti kelis mažesnius šildytuvus.

Koks atstumas turėtų būti tarp skydinio šildytuvo ir kitų objektų, pavyzdžiui, užuolaidų ar sofos?

Visuose skydiniuose „Mill“ šildytuvuose nustatytas minimalus reikalaujamas atstumas tarp paties šildytuvo ir kitų objektų. Kaip aprašyta naudojimo instrukcijoje, mažiausias atstumas yra 5 cm iš šono ir 10 cm iš priekio ir virš šildytuvo.

Orkaitę rekomenduojama statyti po langu, kad būtų išvengta šalto skersvėjo.

8. Kaip kyla šaltas skersvėjis?

Šaltas skersvėjis patalpose ir (arba) skersvėjis nuo langų gali atsirasti, kai šaltas lango stiklas atvėsina aplinkos orą, kuris leidžiasi žemyn ir sklinda palei grindis. Siekiant išvengti šio reiškinio, rekomenduojame skydinį „Mill“ šildytuvą įrengti po pačiu langu, kad atvėsęs oras neplistų per grindis. Skydiniai „Mill“ šildytuvai gaminami įvairios galios ir dydžio, taip pat siūlomi skydiniai šildytuvai, skirti patalpoms su žemais langais. Šie modeliai atpažįstami iš raidės „L“ modelio pavadinime, pavyzdžiui, IB1000LDN arba GL850LWiFi3.

9. Kaip veikia skydiniai šildytuvai?

Skydiniai „Mill“ šildytuvai turi didelį paviršių ir modernų x-aliuminio kaitinimo elementą, kuris tiesiogiai kontaktuoja su oru. Tai užtikrina greitą ir efektyvų šildymą, be to, šiluma paskirstoma tolygiai, o ne telkiasi vienoje vietoje. Dėl to paties šildytuvo paviršiaus temperatūra yra gana žema, taip pat šildymo metu neišsausėja aplinkinis oras. Tai naudinga namų patalpų mikroklimatui ir gali užtikrinti komfortišką bazinę temperatūrą visuose namuose.

10. Kokį skydinį šildytuvą reikėtų pasirinkti vaikų kambariams?

Visus skydinius „Mill” šildytuvus galima saugiai palikti įjungtus be priežiūros, nes juose įmontuotas x-aliuminio kaitinimo elementas ir jų paviršiaus temperatūra yra gana žema – ne aukštesnė kaip 69 laipsniai Celsijaus. Mūsų skydiniai šildytuvai turi apsaugą nuo perkaitimo, kuri reiškia, kad jie automatiškai išsijungia, jei šildytuvas netyčia uždengiamas. Skydiniai „Mill Glass“ šildytuvai ypač tinka vaikų kambariams, nes priekinė grūdintojo stiklo dalis sugeria mažiau kaitinimo elemento šilumos. Taip užtikrinamas mažiausias galimas paviršiaus įkaitimas; mūsų 600–1200 W galios skydinių stiklo plokščių šildytuvų modelių paviršiaus temperatūra neviršija 51 Celsijaus. Be to, kitoje stiklo pusėje yra plėvelė, kuri sutvirtina stiklą ir apsaugo jį nuo sudužimo į pavojingus aštrius gabalėlius, jei kada nors įvyktų nelaimingas atsitikimas. „Mill“ 3 (trečiosios) kartos šildytuvuose specialiai įdiegta vaikų saugos užrakto funkcija, kurią galima aktyvinti programėlėje arba tiesiogiai pačiame šildytuve, kad vaikai negalėtų reguliuoti šildytuvo temperatūros.

Skydinis „Mill Invisible“ šildytuvas yra žemas, todėl jį galima statyti po žemu langu.

11. Kaip valyti skydinį šildytuvą?

„Mill“ rekomenduoja išjungti šildytuvą ir šiek tiek drėgna neaustine šluoste nuvalyti išorinius paviršius. Viduje esančias dulkes reikia valyti suspausto oro dėže (ją reikia įsigyti), tinkama elektros prietaisams valyti. Patys neatidarykite skydinio šildytuvo, o prireikus pagalbos kreipkitės į įmonės „Mill“ buveinę arba vietos platintoją.

12. Kuo skiriasi skydinis šildytuvas ir šilumos siurblys?

Šilumos siurbliuose lauko oras dideliu kompresoriumi paverčiamas šiltu patalpų oru. Šį sudėtingą įrenginį turi sumontuoti specialistas tam tikroje namų vietoje ir tam reikia nuolatinio būsto pertvarkymo. Nepaisant to, kad tai patikimas šildymo šaltinis, šios ekonominės investicijos pelnui iš sutaupytos elektros energijos gauti prireiks laiko. Be to, kai lauko temperatūra krenta gerokai žemiau nulio, gali būti sunku palaikyti komfortišką patalpų temperatūrą šilumos siurbliu, todėl dažnai prireikia papildomai šildyti šildytuvais.

Skydiniai „Mill“ šildytuvai yra patogesnė ir ekonomiškesnė namų ūkio investicija. Dėl didelio paviršiaus ir saugaus x-aliuminio kaitinimo elemento jie greitai ir efektyviai šildo, tad namų ūkyje palaikoma komfortiška bazinė temperatūra. Pasirinkite šildytuvą su dienos ir nakties programa arba per programėlę valdomą „Wi-Fi“ modelį, kad galėtumėte reguliuoti temperatūrą pagal savo kasdienę veiklą, o kartu be reikalo neeikvoti elektros energijos ir saugoti savo piniginę bei aplinką.

Kad ir kokį skydinio „Mill“ šildytuvo modelį pasirinktumėte, jį lengva sumontuoti ir jis puikiai įsilies į jūsų namų aplinką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *